Κέικ καρότου με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και μπαχαρικά

12
50'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : γάλα, γαρύφαλλο, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κανέλα, καρότα, baking powder, καρύδια, ION Nucrema, μοσχοκάρυδο, αβγά, πορτοκάλι, αλεύρι, χρώμα ζαχαροπλαστικής, βούτυρο
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Κέικ καρότου με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και μπαχαρικά

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για το κέικ
- 700γρ καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 230 γρ βούτυρο λιωμένο
- 370γρ ζάχαρη
- 5 αυγά
- 380γρ αλεύρι ολικής
- 180γρ καρύδια χονδροσπασμένα
- 1 1/2 κσ μπέικιν
- μοσχοκάρυδο τριμμένο
- κανέλα τριμμένη
- γαρίφαλο τριμμένο
- Υλικά για την κρέμα λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ
- 250γρ γάλα
- 3 κρόκοι
- 50γρ ζάχαρη
- 120γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 4κσ κορν φλάουρ
- 40γρ βούτυρο παγωμένο
- κανέλα σκόνη
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- μερικές σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για το κέικ: Σε ένα τηγάνι με λίγη ζάχαρη μαγειρεύω τα καρότα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν ελάχιστα. Αφαιρώ από την φωτιά και αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.
- 2.Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και έπειτα σε πιο χαμηλή ταχύτητα προσθέτω το βούτυρο, και τα καρότα και τέλος εκτός μίξερ ρίχνω το αλεύρι, τα καρύδια και τα μπαχαρικά (ανάλογα με την προτίμηση μας).
- 3.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Ελέγχω αν το κέικ μου είναι έτοιμο με ένα μαχαίρι. Βγάζω από τον φούρνο και το αφήνω περίπου 10-15 λεπτά πριν το ξεφορμάρω.
- 4.Εκτέλεση για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη. Σε μια μπασίνα χτυπάμε καλά τους κρόκους και το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας καλά στην μπασίνα με τους κρόκους.
- 5.Έπειτα ξαναγυρνάμε το μείγμα στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοχλάσει. Τέλος εκτός φωτιάς προσθέτουμε το βούτυρο, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού (ανάλογα με την προτίμηση μας).
- 6.Κρυώνουμε στο ψυγείο με μια μεμβράνη να εφάπτεται.
- 7.Στήσιμο γλυκού: Αφού κρυώσει το κέικ μας το κόβουμε σε δύο ορόφους(οριζόντια). Βάζουμε αρκετή από την κρέμα προσέχοντας μην ξεχειλίσει και τοποθετούμε τον δεύτερο όροφο του κέικ από πάνω.
- 8.Ξαναβάζουμε από την κρέμα, λιγότερη αυτή την φορά (ίσα ίσα μια μικρή στρώση να καλύπτει το κέικ. Τέλος γύρω γύρω από το κέικ περιμετρικά καλύπτω με μια ελαφριά στρώση Νucrema ΙΟΝ.
- 9.Αν θέλουμε μπορούμε να γεμίσουμε την κορυφή του κέικ με ψιλοκομμένα ροδάκινα και κορυφές από δυόσμο για περισσότερη δροσιά.
Κέικ καρότου με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και μπαχαρικά
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή