Καραμελωμένες φέτες πορτοκάλι βουτηγμένες μέσα σε ΙON Patisserie Cover Cream
![Καραμελωμένες φέτες πορτοκάλι βουτηγμένες μέσα σε ΙON Patisserie Cover Cream](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/uploads/2021/01/Karamelwmenes_fetes_portokali.jpg)
30
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Καραμελωμένες φέτες πορτοκάλι βουτηγμένες μέσα σε ΙON Patisserie Cover Cream
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Ένα πορτοκάλι. (Σε οκτώ φέτες)
- 200 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γραμ. νερό
- Μία συσκευασία ΙON Patisserie Cover Cream
- Ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα
Μέθοδος
- 1.Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το κόβουμε σε φέτες.
- 2.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό, ταυτόχρονα ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία και μετά προσθέτουμε τις φέτες με το πορτοκάλι.
- 3.Προσέχουμε να μην καλύψει η μία φέτα την άλλη.
- 4.Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία γυρίζοντας περιστασιακά τις φέτες.
- 5.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
- 6.Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά βγάζουμε τις φέτες και τις τοποθετούμε πάνω στο αντικολλητικο χαρτί. Τοποθετούμε το ταψάκι στο φούρνο και αφήνουμε για 20 λεπτά .
- 7.Μετά μεταφέρουμε τις φέτες πορτοκαλιού στο ψυγείο για 1 ώρα.
- 8.Βγάζουμε το καπάκι από την συσκευασία ΙON Patisserie Cover Cream. Τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων στους 450 για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και μετά βουτάμε τις φέτες πορτοκάλι μέχρι τη μέση. Τοποθετούμε τις φέτες πάνω σε λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική, τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Καραμελωμένες φέτες πορτοκάλι βουτηγμένες μέσα σε ΙON Patisserie Cover Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή