×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Γλυκά ψωμάκια σοκολάτας με Nucrema και κακάο ΙΟΝ


Γλυκά ψωμάκια σοκολάτας με Nucrema και κακάο ΙΟΝ
Γλυκά ψωμάκια σοκολάτας με Nucrema και κακάο ΙΟΝ
22
120'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Μίκα Παντελάκη

Γλυκά ψωμάκια σοκολάτας με Nucrema και κακάο ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για τα ψωμάκια
  • 75γρ βούτυρο (λιωμένο)
  • 16γρ μαγιά ξηρή
  • 250γρ γάλα χλιαρό
  • 100γρ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 450γρ αλεύρι
  • 20γρ κακάο ΙΟΝ
  • Υλικά για την γέμιση
  • 350γρ Νucrema ΙΟΝ
  • 100γρ καρύδια τριμμένα
  • 1 μπανάνα (λιωμένη με το πιρούνι)
Μέθοδος
  • 1.Διαλύω την μαγιά στο χλιαρό γάλα.
  • 2.Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα στερεά υλικά μου.
  • 3.Έπειτα προσθέτω ανακατεύοντας το λιωμένο βούτυρο και το γάλα με την μαγιά.
  • 4.Ζυμώνω με απαλές κινήσεις μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • 5.Το τοποθετώ σε ένα μπολ που έχω καλύψει τον πάτο του με λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζω με μία πετσέτα και αφήνω για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  • 6.Περνάω την μπανάνα μου από ένα τηγάνι για 2-3 λεπτά μέχρι να φύγει η υγρασία για να μην μας δημιουργήσει πρόβλημα στο ψήσιμο, αφήνω λίγο να κρυώσει.
  • 7.Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι.
  • 8.Χωρίζω το ζυμάρι μου σε μερίδες (μπαλάκια) των 50 γραμμαρίων. Έπειτα ανοίγω τα ζυμαράκια μου στρογγυλά με το χέρι ή απαλά με έναν πλάστη.
  • 9.Τοποθετώ λίγη από την γέμιση και κλείνω το ζυμαράκι μου. Τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ξανασκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω πριν τα ψήσω 40 λεπτά.
  • 10.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Γλυκά ψωμάκια σοκολάτας με Nucrema και κακάο ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta