Γλυκά ψωμάκια σοκολάτας με Nucrema και κακάο ΙΟΝ

22
120'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, καρύδια, μαγιά ξερή, μπανάνα, ION Nucrema, αλάτι, αλεύρι, βούτυρο, γάλα
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Γλυκά ψωμάκια σοκολάτας με Nucrema και κακάο ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τα ψωμάκια
- 75γρ βούτυρο (λιωμένο)
- 16γρ μαγιά ξηρή
- 250γρ γάλα χλιαρό
- 100γρ ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 450γρ αλεύρι
- 20γρ κακάο ΙΟΝ
- Υλικά για την γέμιση
- 350γρ Νucrema ΙΟΝ
- 100γρ καρύδια τριμμένα
- 1 μπανάνα (λιωμένη με το πιρούνι)
Μέθοδος
- 1.Διαλύω την μαγιά στο χλιαρό γάλα.
- 2.Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα στερεά υλικά μου.
- 3.Έπειτα προσθέτω ανακατεύοντας το λιωμένο βούτυρο και το γάλα με την μαγιά.
- 4.Ζυμώνω με απαλές κινήσεις μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- 5.Το τοποθετώ σε ένα μπολ που έχω καλύψει τον πάτο του με λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζω με μία πετσέτα και αφήνω για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
- 6.Περνάω την μπανάνα μου από ένα τηγάνι για 2-3 λεπτά μέχρι να φύγει η υγρασία για να μην μας δημιουργήσει πρόβλημα στο ψήσιμο, αφήνω λίγο να κρυώσει.
- 7.Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι.
- 8.Χωρίζω το ζυμάρι μου σε μερίδες (μπαλάκια) των 50 γραμμαρίων. Έπειτα ανοίγω τα ζυμαράκια μου στρογγυλά με το χέρι ή απαλά με έναν πλάστη.
- 9.Τοποθετώ λίγη από την γέμιση και κλείνω το ζυμαράκι μου. Τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ξανασκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω πριν τα ψήσω 40 λεπτά.
- 10.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Γλυκά ψωμάκια σοκολάτας με Nucrema και κακάο ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή