Γαλατόπιτα με Σοκολάτα
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Τα παραδοσιακά
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
20 Απριλίου, 2023
Γαλατόπιτα με Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
- 160 γρ. ζάχαρη
- 4 μεσαία αυγά
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 200 γρ. κλασική κουβερτούρα IΟΝ
Μέθοδος
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά, με ένα σύρμα χειρός, τα αυγά με το κορν φλαουρ και την ζάχαρη(κρατάμε πολύ λίγη ποσότητα ζάχαρης για το γάλα).
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την μικρή ποσότητα της ζάχαρης.
- Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών, ενώ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Αμέσως μετά, αδειάζουμε όλο το μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι μας και ανακατεύοντας με το σύρμα, ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα μας ,ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μία ομοιογενής σοκολατένια κρέμα.
- Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα κεικ που έχουμε στρώσει αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
- Αφού ψηθεί η κρέμα μας, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Αφού παγώσει η κρέμα, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με κακάο.
Γαλατόπιτα με Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή