×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ντόνατ φούρνου με σοκολάτα και πορτοκάλι


Ντόνατ φούρνου με σοκολάτα και πορτοκάλι
Ντόνατ φούρνου με σοκολάτα και πορτοκάλι
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 5 Μαρτίου, 2021

Ντόνατ φούρνου με σοκολάτα και πορτοκάλι

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτά τα ντόνατ, που ψήνονται στον φούρνο αντί να τηγανιστούν, είναι πεντανόστιμα, αφράτα και απόλυτα σοκολατένια – ο δε συνδυασμός της σοκολάτας με το πορτοκάλι είναι αξεπέραστος!

Συστατικά
  • Για τα ντόνατ:
  • 190 γρ αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ κακάο ΙΟΝ
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κτγ μαγειρική σόδα
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 60 μλ χυμός πορτοκάλι
  • 1 αυγό
  • 100 γρ ζάχαρη καστανή
  • 120 γρ γιαούρτι 5%
  • 30 μλ γάλα πλήρες
  • 30 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για το γλάσο και τη διακόσμηση:
  • 90 γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
  • 30 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 2 κτγ golden syrup
  • 2 κτγ χυμός πορτοκάλι
  • Σοκολάτα τρούφα ΙΟΝ κλασική
Ειδικό Σκεύος

Φόρμα για ντόνατ

Μέθοδος
  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τον χυμό, το αυγό, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Γεμίζουμε κατά τα 2/3 τις θήκες για ντόνατ (τις οποίες καλό είναι να έχουμε βουτυρώσει) με το μείγμα, με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουτάλι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 8-9 λεπτά. Τα ντόνατ θα πρέπει να σηκώνονται με ευκολία από το ταψάκι.
  6. Βγάζουμε τα ντόνατ από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν, το αναποδογυρίζουμε για να τα ξεφορμάρουμε.

Για το γλάσο και τη διακόσμηση:

  1. Όταν τα ντόνατ έχουν κρυώσει εντελώς, μπορούμε να τα γλασάρουμε.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων τοποθετούμε τις σταγόνες, το βούτυρο, το σιρόπι και τον χυμό και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο, παχύρρευστο γλάσο.
  3. Μόλις το γλάσο κρυώσει ελαφρώς, το μεταφέρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και βουτάμε ανάποδα μέσα τα ντόνατ.
  4. Τοποθετούμε τα ντόνατ που έχουμε γλασάρει επάνω σε μια κόλλα χαρτί ψησίματος και πασπαλίζουμε με τρούφα.
  5. Όταν το γλάσο στερεοποιηθεί, μπορούμε να μεταφέρουμε τα ντόνατ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Τα φυλάμε εκτός ψυγείου για 2-3 μέρες.
Ντόνατ φούρνου με σοκολάτα και πορτοκάλι
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta