Ντόνατ φούρνου με σοκολάτα και πορτοκάλι
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
5 Μαρτίου, 2021
Ντόνατ φούρνου με σοκολάτα και πορτοκάλι
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτά τα ντόνατ, που ψήνονται στον φούρνο αντί να τηγανιστούν, είναι πεντανόστιμα, αφράτα και απόλυτα σοκολατένια – ο δε συνδυασμός της σοκολάτας με το πορτοκάλι είναι αξεπέραστος!
Συστατικά
- Για τα ντόνατ:
- 190 γρ αλεύρι μαλακό
- 50 γρ κακάο ΙΟΝ
- ¼ κτγ αλάτι
- 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
- ¼ κτγ μαγειρική σόδα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 60 μλ χυμός πορτοκάλι
- 1 αυγό
- 100 γρ ζάχαρη καστανή
- 120 γρ γιαούρτι 5%
- 30 μλ γάλα πλήρες
- 30 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
- Για το γλάσο και τη διακόσμηση:
- 90 γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
- 30 γρ βούτυρο ανάλατο
- 2 κτγ golden syrup
- 2 κτγ χυμός πορτοκάλι
- Σοκολάτα τρούφα ΙΟΝ κλασική
Ειδικό Σκεύος
Φόρμα για ντόνατ
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τον χυμό, το αυγό, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Γεμίζουμε κατά τα 2/3 τις θήκες για ντόνατ (τις οποίες καλό είναι να έχουμε βουτυρώσει) με το μείγμα, με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουτάλι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 8-9 λεπτά. Τα ντόνατ θα πρέπει να σηκώνονται με ευκολία από το ταψάκι.
- Βγάζουμε τα ντόνατ από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν, το αναποδογυρίζουμε για να τα ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο και τη διακόσμηση:
- Όταν τα ντόνατ έχουν κρυώσει εντελώς, μπορούμε να τα γλασάρουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων τοποθετούμε τις σταγόνες, το βούτυρο, το σιρόπι και τον χυμό και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο, παχύρρευστο γλάσο.
- Μόλις το γλάσο κρυώσει ελαφρώς, το μεταφέρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και βουτάμε ανάποδα μέσα τα ντόνατ.
- Τοποθετούμε τα ντόνατ που έχουμε γλασάρει επάνω σε μια κόλλα χαρτί ψησίματος και πασπαλίζουμε με τρούφα.
- Όταν το γλάσο στερεοποιηθεί, μπορούμε να μεταφέρουμε τα ντόνατ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Τα φυλάμε εκτός ψυγείου για 2-3 μέρες.
Ντόνατ φούρνου με σοκολάτα και πορτοκάλι
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή