×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Χριστουγεννιάτικο δεντράκι με βάση μπισκότο


Χριστουγεννιάτικο δεντράκι με βάση μπισκότο
Χριστουγεννιάτικο δεντράκι με βάση μπισκότο
11-12
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Χριστουγεννιάτικο δεντράκι με βάση μπισκότο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Συστατικά για την επικάλυψη
  • 400 γρ μασκαρπόνε
  • 700 γρ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής -κίτρινο-μπλε-κόκκινο
  • Ζαχαρωτά
  • 80 γρ ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική
Μέθοδος
  • 1.Σχεδιάζουμε σε μια λαδόκολλα ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ύψος 30 εκ. Κόβουμε το περίγραμμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • 2.Στην επιφάνεια εργασίας απλώνουμε 2 λαδόκολλες. Στην μια κοσκινίζουμε το αλεύρι και στην άλλη την άχνη ζάχαρη.
  • 3.Στον κάδο του μίξερ με φτερό χτυπάω το βούτυρο, την άχνη, την βανίλια, το αλάτι, το αυγό και τη σκόνη αμυγδάλου. Ομογενοποιώ.
  • 4.Προσθέτω το αλεύρι σε 3 δόσεις και ομογενοποιώ.
  • 5.Μεταφέρω τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας δημιουργώ μια μπάλα την τυλίγω με μεμβράνη και τοποθετώ στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • 6.Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180.
  • 7.1 ώρα μετά, στην επιφάνεια εργασίας τοποθετώ μία λαδόκολλα. Βάζω επάνω τη ζύμη μου και την κόβω στην μέση. Παίρνω το ένα κομμάτι και το πιέζω με τα δάχτυλα μου δημιουργώντας ένα δίσκο. Τον τοποθετώ πάνω στη λαδόκολλα και τοποθετώ απάνω του μια δεύτερη λαδόκολλα. Με ένα πλάστη ανοίγω τη ζύμη 35 με 40 εκ. Βγάζω την πάνω λαδόκολλα και τοποθετώ πάνω το δεντράκι που έχω σχεδιάσει. Το πιέζω απαλά με τα δάχτυλα μου να κολλήσει και με ένα μυτερό μαχαίρι κάνω το περίγραμμα. Αφαιρώ τη ζύμη που περισσεύει, μεταφέρω μαζί με τη λαδόκολλα το πρώτο μου δεντράκι σε ένα ταψί και μετά στον φούρνο.
  • 8.Ψήνω στους 180 για 15 λεπτά. Επειδή κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά στο πρώτο ψήσιμο βάλτε λίγο λιγότερο χρόνο και παρατηρήστε πως πάει το ψήσιμο.
  • 9.Μόλις ψηθεί αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το δεντράκι μας να κρυώσει τελείως.
  • 10.Επαναλαμβάνω την παραπάνω διαδικασία για μια φορά ακόμα. Θα χρειαστούμε 2 δεντράκια. Η ζύμη που θα σας περισσέψει μπορείτε να τη φυλάξετε στην κατάψυξη ή να κόψετε μπισκοτάκια. Είναι πεντανόστιμα.
  • 11.Αφού τα δεντράκια μας είναι έτοιμα και έχουν κρυώσει θα προχωρήσουμε για να φτιάξουμε την κρέμα με μασκαρπόνε και κρέμα γάλακτος.
  • 12.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε απαλά με σύρμα το τυρί κρέμα.
  • 13.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι η κρέμα μας να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε μέχρι το αποτέλεσμα να είναι μια πηχτή κρέμα που να στέκεται.
  • 14.Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γρ από την κρέμα, πράσινο και κίτρινο χρώμα και ανακατεύουμε για να την κάνουμε πράσινη.
  • 15.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 100 γρ κρέμα και προσθέτουμε κόκκινο χρώμα. Ανακατεύουμε.
  • 16.Την υπόλοιπη κρέμα την αφήνουμε σε άσπρο χρώμα.
  • 17.Θα χρειαστούμε 2 μύτες μεγάλες σε σχήμα αστέρι και 1 μικρή σε σχήμα αστέρι και αυτή, και τρεις σακούλες ζαχαροπλαστικής.
  • 18.Στη σακούλα που θα βάλουμε την μικρή μύτη θα βάλουμε την κόκκινη κρέμα. Στις άλλες δύο τις μεγάλες μύτες θα βάλουμε αντίστοιχα το πράσινο και το λευκό χρώμα.
  • 19.Ψιλοκόβουμε τη ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και τη λιώνουμε με μπεν μαρί. Σε αυτό το σημείο είμαστε έτοιμοι να συναρμολογήσουμε το γλυκό μας.
  • 20.Τοποθετούμε το πρώτο μπισκότο πάνω σε ένα πιάτο. Παίρνουμε την σακούλα με την λευκή κρέμα και γεμίζουμε με αστέρια καλύπτοντας όλο το δέντρο. Με ένα κουτάλι πασπαλίζουμε με την μισή λιωμένη σοκολάτα. Κάνουμε δεύτερη στρώση από πάνω. Τοποθετούμε απαλά το δεύτερο μπισκότο από πάνω. Παίρνουμε τη σακούλα με το πράσινο χρώμα και γεμίζουμε την επιφάνεια εκτός από το κάτω μέρος που είναι η βάση του κορμού, μετά με την άσπρη κάνουμε αστέρια πάνω στο πράσινο και μετά στολίζουμε με κόκκινα στολίδια με το κόκκινο.
  • 21.Πασπαλίζουμε με ζαχαρωτά και κάνουμε γραμμές με τη λιωμένη σοκολάτα και το δεντράκι μας είναι έτοιμο.
Χριστουγεννιάτικο δεντράκι με βάση μπισκότο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta