×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κέικ με κάστανο και σοκολάτα


Κέικ με κάστανο και σοκολάτα
Κέικ με κάστανο και σοκολάτα
Για 1 κέικ διαμέτρου 20 εκ.
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 20 Απριλίου, 2021

Κέικ με κάστανο και σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Λίγα πράγματα φτιάχνουν χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα θαλπωρής σαν τα κάστανα που σιγοψήνονται για να τα απολαύσουμε χουχουλιάζοντας στον καναπέ. Αυτό το κέικ είναι φανταστικό και θα κάνει το σπίτι σας να μοσχομυρίσει!
Εάν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε το ψήσιμο των κάστανων και να χρησιμοποιήσετε έτοιμο αλεύρι κάστανου (θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα). Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να αγοράσετε βρασμένα κάστανα και να τα χτυπήσετε στον πολυκόφτη.
Επίσης, αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη ή άτομα με κοιλιοκάκη, καθώς το αλεύρι από κάστανο είναι gluten free.

Tip
Όσο αλεύρι σας περισσέψει, χρησιμοποιήστε το σε άλλες παρασκευές αντικαθιστώντας το αλεύρι σίτου, όπως ακριβώς θα κάνατε και με ένα αλεύρι από ξηρούς καρπούς.

Συστατικά
Για το αλεύρι από κάστανα:
  • 1 κιλό κάστανα
Για το κέικ:
  • 6 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
  • 100 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
  • 70 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 120 γρ αλεύρι από κάστανο
  • 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 30 γρ αλεύρι από κάστανο ή ψιλοκομμένα κάστανα, για πασπάλισμα
Ειδικό Σκεύος

Τσέρκι 20cm

Μέθοδος

Για το αλεύρι από κάστανα:

  1. Χαράζουμε έναν σταυρό στην επίπεδη πλευρά κάθε κάστανου.
  2. Ψήνουμε τα κάστανα σε ένα ταψάκι, στο γκριλ, στους 180 βαθμούς.
  3. Όταν έχουν σκουρύνει αρκετά, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα τυλίγουμε σε μια καθαρή πετσέτα της κουζίνας, πιέζοντάς τα με τα χέρια μας. Τα κρατάμε τυλιγμένα για 10 λεπτά.
  4. Καθαρίζουμε τα κάστανα αφαιρώντας το εξωτερικό και το εσωτερικό περίβλημά τους.

Για το κέικ:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια ώσπου να αφρατέψουν και να σφίξουν.
  2. Μεταφέρουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ.
  3. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
  5. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή τον φούρνο μικροκυμάτων και μόλις κρυώσει λιγάκι τη ρίχνουμε στον κάδο σταδιακά και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Προσθέτουμε το ¼ των ασπραδιών μέσα στον κάδο του μίξερ και με μια σπάτουλα το διπλώνουμε μέσα στο μείγμα με κυκλικές κινήσεις, προσπαθώντας να μην χάσουμε τον αέρα από τα ασπράδια μας.
  7. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ασπράδια και τα διπλώνουμε κατά τον ίδιο τρόπο, ανακατεύοντας ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  8. Στρώνουμε το τσέρκι μας με ένα αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
  9. Γεμίζουμε το τσέρκι με το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα.
  10. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 40-60 λεπτά.
  11. Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ. Εάν βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμο.
  12. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει εντελώς προτού ξεφορμάρουμε.
  13. Σερβίρουμε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου ή το ζεσταίνουμε για μερικά δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Το σερβίρουμε σκέτο ή με λίγη δροσερή crème fraîche.
  14. Φυλάμε το κέικ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 2-3 μέρες.

 

Κέικ με κάστανο και σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta