Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα ΙΟΝ

36
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : μαγειρική σόδα, μαύρη ζάχαρη, φιστικοβούτυρο, αβγά, αλάτι, αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 190 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 γρ baking soda
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 240 γρ φυστικοβούτυρο
- 100 γρ μαύρη ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική για να ρολάρουμε τα μπισκότα
- Για την ganache σοκολάτας
- 120 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
- 120 γρ κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το baking και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.
- 2.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και ομογενοποιούμε. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- 3.Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά ένα τη φορά.Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
- 4.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Στρώνουμε το ταψί μας με μια λαδόκολλα .
- 5.Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια των 20 γρ και τα ρολάρουμε μέσα στη ζάχαρη.
- 6.Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι μας και με τον αντίχειρα μας πιέζουμε στο κέντρο να κάνουμε ένα βαθούλωμα.
- 7.Ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά για 10 με 12 λεπτά. Τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
- 8.Όσο τα μπισκότα κρυώνουν, ετοιμάζουμε την ganache σοκολάτας.
- 9.Για την ganache σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
- 10.Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα.
- 11.Μόλις η κρέμα αρχίζει να βράζει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σύρμα. Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και μετά γεμίζουμε τα μπισκότα στο κέντρο. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και είναι έτοιμα.
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή