×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μπισκότο XL με Nucrema και σταγόνες σοκολάτας


Μπισκότο XL με Nucrema και σταγόνες σοκολάτας
Μπισκότο XL με Nucrema και σταγόνες σοκολάτας
Για 1 τμχ
60'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12 Φεβρουαρίου, 2021

Μπισκότο XL με Nucrema και σταγόνες σοκολάτας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Ένα γιγάντιο μπισκότο με σταγόνες σοκολάτας, που ψήνεται στον φούρνο, σε μαντεμένιο τηγάνι, και κρύβει στο εσωτερικό του μια γέμιση λαχταριστής, λιωμένης Nucrema! Δεν ακούγεται όνειρο;

Συστατικά
  • 120 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
  • 90 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 90 γρ ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  • 130 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κτγ μαγειρική σόδα
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 50 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
  • 150 γρ Nucrema
Μέθοδος
  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
  3. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  4. Τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  5. Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο.
  6. Στρώνουμε το μαντεμένιο τηγάνι (ή ένα στρογγυλό ταψάκι) με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε μέσα με τα χέρια μας τη μισή ζύμη, έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα μέχρι τη μέση.
  7. Αλείφουμε με τη Nucrema, απλώνοντάς τη με μια σπάτουλα ομοιόμορφα, αφήνοντας ένα περιθώριο περιμετρικά.
  8. Τοποθετούμε το τηγάνι στο ψυγείο για μισή ώρα. Έτσι η Nucrema θα σφίξει και θα μπορέσουμε να τη σκεπάσουμε πιο εύκολα με τη δεύτερη στρώση ζύμης.
  9. Βγάζουμε το τηγάνι από το ψυγείο και τοποθετούμε πάνω από τη Nucrema την υπόλοιπη ζύμη. Την πιέζουμε με τα χέρι μας ώστε να περικλείσει τη Nucrema και να ενωθεί με την κάτω στρώση ζύμης.
  10. Ρίχνουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας.
  11. Ψήνουμε το μπισκότο στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 30-40 λεπτά. Το μπισκότο θα πρέπει να έχει ροδίσει και να ξεκολλά με ευκολία από το χαρτί.
  12. Μπορούμε να σερβίρουμε το μπισκότο ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  13. Φυλάμε το μπισκότο σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 1-2 μέρες.
Μπισκότο XL με Nucrema και σταγόνες σοκολάτας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta