Κέικ Γεμιστό με Σοκολάτα
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
5 Μαΐου, 2023
Κέικ Γεμιστό με Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 4 μεσαία αυγά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 γρ κλασική κουβερτούρα ION
- 1 βανιλίνη
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Μέθοδος
- Με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το λάδι.
- Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φορμα κεικ και αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα μας.
- Στη συνέχεια, ακουμπάμε πάνω στο μείγμα την κουβερτούρα μας και από επάνω της αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
Κέικ Γεμιστό με Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή