Σιρόπι σοκολάτας
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι




250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Σοκολάτα αγάπη μου
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
15 Απριλίου, 2022
Σιρόπι σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Έχετε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε μόνοι σας σιρόπι σοκολάτας αντί να το αγοράσετε έτοιμο;
Είναι πανεύκολο, γρήγορο και έχει άπειρες εφαρμογές: βάλτε το στα κοκτέιλ σας, τον καφέ ή τα μιλκσέικ σας, περιχύστε τα pancakes και τις βάφλες σας, γαρνίρετε το παγωτό σας ή ένα μπολ με φρούτα και τόσα άλλα!
Συστατικά
- 100 γρ κακάο
- 350 μλ νερό
- 300 γρ ζάχαρη καστανή
- ¼ κτγ αλάτι
Μέθοδος
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά να ζεσταίνονται σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ανακατεύουμε κάθε τόσο με μια σπάτουλα, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε ώσπου το σιρόπι να πήξει ελαφρώς.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Μεταφέρουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς (ιδανικά αποστειρωμένο).
- Το σιρόπι διατηρείται στο ψυγείο για περίπου δύο μήνες. Πριν τη χρήση, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σιρόπι σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι




250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή



@Amigdalou.ION
@iongiapanta