Page 19 - ΙΟΝ - Έκθεση Εταιρικής υπευθυνότητας 2020
P. 19

 Παραγωγική Διαδικασία –
μια υπόθεση απόλυτα Ελληνική
Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε τη μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που έχει ολοκληρωμένη ‘Bean to Bar’ (καθετοποιημένη) διαδικασία παραγωγής σοκολάτας και κακάο, από τον καρπό του κακάο έως το τελικό προϊόν.
Η εταιρεία εισάγει, κατόπιν αυστηρής διαδικασίας επιλογής, καρπούς υψηλής ποιότητας από τις διάφορες χώρες παραγωγής κακάο
(Ακτή Ελεφαντοστού, Εκουαδόρ, Μαδαγασκάρη, Λιβερία, Γκάνα κλπ.), τους αναμειγνύει, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο μείγμα για κάθε κατηγορία προϊόντων και έπειτα τους καβουρντίζει και τους αλέθει παράγοντας τη μάζα κακάο. Στην συνέχεια ολοκληρώνει την παραγωγή σοκολάτας και κακάο σε σκόνη. Το σύνολο των εισαγωγών καρπών κακάο στην Ελλάδα για βιομηχανική επεξεργασία, πραγματοποιείται αποκλειστικά από την ΙΟΝ Α.Ε. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία είναι σε θέση να ελέγχει πλήρως την ποιότητα και την ιδιαίτερη γεύση των προϊόντων της.
Όλα τα προϊόντα μας παράγονται στην Ελλάδα, στις γραμμές παραγωγής της ΙΟΝ A.E. Συγκεκριμένα, στο εργοστάσιο της οδού
Πειραιώς παράγονται σοκολάτες, σοκολατίνια, σοκοπάστες με φουντούκια και κουβερτούρες, στην Άρτα παράγονται γκοφρέτες, candy bars και σταγόνες κουβερτούρας, ενώ στο Μαρκόπουλο Αττικής παράγονται σοκολάτες χωρίς προσθήκη ζάχαρης (προϊόντα με στέβια), σοκολατίνια, κακάο ΙΟΝ, καθώς και εποχιακά προϊόντα σοκολάτας, όπως Πασχαλινά αυγά και Χριστουγεννιάτικα. Επιμένοντας πάντα στην ποιότητα και στην ιδιαίτερη γεύση των προϊόντων μας, επιλέγουμε συνειδητά και αποκλειστικά το γευστικό και τραγανό ελληνικό αμύγδαλο. Όλα τα αμύγδαλα της σοκολάτας ΙΟΝ Αμυγδάλου είναι ελληνικής προέλευσης, κυρίως από τον θεσσαλικό κάμπο, και επιλεγμένα από κτήματα με σωστή γεωργική διαχείριση. Αυτό
είναι που κάνει τη διαφορά, όπως αρμόζει, στην ‘αγαπημένη μας’ σοκολάτα ΙΟΝ Αμυγδάλου.
Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2020
17

























































































   17   18   19   20   21