Κρέμα noisetta
Χρήση
Γέμιση σοκολατινίων, γέμιση και επιφανειακή επάλειψη παστών και τουρτών, παρασκευή Ganache, παρασκευή παγωτού, γέμιση Croissant μετά το ψήσιμο.
Συσκευασία
∆οχείο 5 κιλών
Φυσικές ιδιότητες
Χρώμα λευκό ή υπόλευκο, γεύση κανονικής πραλίνας φουντουκιού με κακάο, χωρίς ξένες γεύσεις και οσμές, υφή παστώδης (επαλείψιμη) σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το προϊόν χρησιμοποιείται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 20-30°C. Σ’ αυτές τις θερμοκρασίες έχει τις κανονικές φυσικές ιδιότητες του. Η ακριβής θερμοκρασία εξαρτάται από την χρήση του προϊόντος.
Θερμαίνεται ελαφρώς έως την θερμοκρασία των 30°C. Τοποθετείται η επιθυμητή ποσότητα, με την βοήθεια ειδικών εξαρτημάτων π.χ. κορνέ), στα κοχύλια από σοκολάτα που βρίσκονται μέσα στα καλούπια. Στη συνέχεια τα καλούπια τοποθετούνται σε ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθεί η Nucrema (γίνεται συνεκτική). Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στο περιβάλλον, ώστε να αποκτήσουν την θερμοκρασία του περιβάλλοντος και συμπληρώνουμε την φόρμα με συμμετριασμένη σοκολάτα, ώστε να κλείσει και να σχηματισθεί το σοκολατίνι. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο και τα ξετυπώνουμε.
Σε θερμοκρασία περίπου 25°C απλώνεται στο υπόστρωμα (π.χ. παντεσπάνι) και στην συνέχεια το προϊόν τοποθετείται στο ψυγείο για σταθεροποίηση.
Θερμαίνεται ελαφρώς σε θερμοκρασία 30°C. Στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε αργά και υπό συνεχή ανάδευση, για την αποφυγή σχηματισμού “σβώλων”, το ρευστό που επιθυμούμε (γάλα, κρέμα γάλακτος, σιρόπι γλυκόζης κ.λ.π.) της ίδιας περίπου θερμοκρασίας. Η προσθήκη σταματά όταν το μείγμα αποκτήσει την επιθυμητή συνεκτικότητα για την χρήση που το προσδιορίζουμε.