Skip to content Skip to footer

ΙΟΝ σημαίνει σοκολάτα!

Εδώ και περισσότερα από 85 χρόνια, σοκολάτα σημαίνει ΙΟΝ!
Γιατί, γενιές και γενιές έχουν συνδέσει αυτό το όνομα με τις πιο απολαυστικές στιγμές.
Τι κρύβεται όμως πίσω από την αγαπημένη σου ΙΟΝ;
Η δική μας αγάπη για τη σοκολάτα, η αφοσίωση στην ποιότητα, η επιμονή στην καινοτομία και μία μεγάλη ιστορία, που ξεκινά το 1930.

ΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ (RESEARCH & DEVELOPMENT, R&D)

Στο R&D Τμήμα της ΙΟΝ, δοκιμάζονται οι πιο καινοτόμες ιδέες.
Με τον ειδικό εξοπλισμό Pilot-Plant γίνεται παραγωγή σε μικρή κλίμακα, ώστε να πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές δοκιμές, πριν φτάσει ένα νέο προϊόν ΙΟΝ στα χέρια του καταναλωτή.

Μεταξύ άλλων, το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης φροντίζει ώστε να τηρούνται οι προδιαγραφές των χρησιμοποιούμενων υλικών, των διαδικασιών και του τελικού προϊόντος, υποστηρίζει τεχνικά τους επαγγελματίες που επιλέγουν προϊόντα ΙΟΝ και συνεργάζεται με τα υπόλοιπα τμήματα ώστε να εξελίσσεται σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και τις απαιτήσεις του καταναλωτή.

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων, στην ΙΟΝ ακολουθείται σύστημα ποιοτικού ελέγχου και σύστημα HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), κατά τα διεθνή πρότυπα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το εξειδικευμένο μας προσωπικό ελέγχει την παραγωγή σε όλα τα στάδια, ενώ γίνεται καθημερινός οργανοληπτικός έλεγχος των παραγόμενων ειδών, ώστε η γεύση ΙΟΝ να είναι… σταθερά απολαυστική!

Απώτερος στόχος των αυστηρών προδιαγραφών και εντατικών ελέγχων, είναι να εξασφαλίζεται η υγιεινή και η ασφάλεια του καταναλωτή, αλλά και η ποιότητα στη γεύση ΙΟΝ που όλοι έχουμε αγαπήσει.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Οι διεθνείς πιστοποιήσεις της ΙΟΝ ακολουθούν τα αυστηρότερα πρότυπα και αποτελούν μία έμπρακτη απόδειξη της αφοσίωσης στην ποιότητα. Συγκεκριμένα, η ΙΟΝ έχει λάβει τις εξής πιστοποιήσεις:

ISO 22000:2018
«Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων-Απαιτήσεις για τους οργανισμούς της αλυσίδας τροφίμων» Διεθνές Πρότυπο, που ακολουθείται ώστε να διασφαλίζονται οι διαδικασίες του συστήματος HACCP για την ασφάλεια των τροφίμων.

ISO 9001:2015
Διεθνές Πρότυπο, για την ανάπτυξη, εφαρμογή και παρακολούθηση ενός Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, με έμφαση στη συμμετοχή της Διοίκησης στη διαδικασία ελέγχου.

ISO 14001:2015
Διεθνές Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, για την υιοθέτηση επιχειρηματικών πρακτικών που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας, προς όφελος της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.