Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για να πετυχαίνουν οι συνταγές μας στη ζαχαροπλαστική είναι να ζυγίζουμε σωστά όλα τα υλικά μας σύμφωνα με τη συνταγή.
Αφού διαβάσουμε τη συνταγή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να οργανωθούμε. Πόσα και τι είδους σκεύη θα χρειαστούμε συνολικά; Ποια υλικά μπορούμε να ζυγίσουμε μέσα στο ίδιο σκεύος;
Για παράδειγμα, πολλές συνταγές για κέικ ξεκινάνε με τον ίδιο τρόπο: χτυπώντας το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ. Έτσι, είναι εύκολο να πάρουμε τον άδειο κάδο, να τον τοποθετήσουμε πάνω στη ζυγαριά, να τη μηδενίσουμε και να ζυγίζουμε μέσα εκεί κατευθείαν αυτά τα δύο υλικά.
Τα ξηρά υλικά επίσης συνήθως ανακατεύονται όλα μαζί και προστίθενται, όποτε μπορούμε και πάλι να τα ζυγίζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ, με τον ίδιο τρόπο και πάει λέγοντας.
Τέλος, είναι σημαντικό να ακολουθούμε με ακρίβεια τις ποσότητες που δίνονται στις οδηγίες. Ειδικά όταν η ποσότητα ενός υλικού που προστίθεται είναι μικρή, ακόμα και λίγα γραμμάρια πάνω-κάτω μπορούν να κάνουν διαφορά στο αποτέλεσμα!