Ζουμερό Κέικ Σοκολάτα με 4 Υλικά

1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
4 Σεπτεμβρίου, 2024
Ζουμερό Κέικ Σοκολάτα με 4 Υλικά

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 200 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 5 μεσαία αυγά
- 140 γρ. ζάχαρη
Μέθοδος
- Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα μας μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε έντονα με ένα σύρμα, τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
- Όταν η γκανάζ μας είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε 3-4 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς.
- Αμέσως μετά, αδειάζουμε την γκανάζ μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Αδειάζουμε σε 20αρι ταψάκι, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά.
Ζουμερό Κέικ Σοκολάτα με 4 Υλικά
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή