Τρελό Κέικ Σοκολάτας
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
21 Νοεμβρίου, 2023
Τρελό Κέικ Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 175 ml νερό
- 150 ml χυμό πορτοκαλιού
- 100 ml ελαιόλαδο
- 240 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Μέθοδος
- Ρίχνουμε στο σκεύος που θα ψήσουμε το κέικ μας, το νερό, τον χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο και την ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό.
- Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 35 λεπτά.
- Προαιρετικά, αφού κρυώσει το κέικ μας, γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Τρελό Κέικ Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή