Τούρτα Κατσαρόλας
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Τούρτες & πάστες
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
29 Σεπτεμβρίου, 2023
Τούρτα Κατσαρόλας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
- 80 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 125 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 225 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
- 30 ml κονιάκ
- 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να σφίξει και να γίνει κρέμα.
- Αφού κλείσουμε το μάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα σοκολάτας.
- Σε ένα μπολ, σπάμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.
- Ρίχνουμε τα μπισκότα μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαριζ καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε παντού ομοιόμορφα. Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει ελαφρώς.
Για το γαρνίρισμα
- Χτυπάμε την κρέμα με την ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Αφού κρυώσει το γλυκό μας, απλώνουμε από επάνω την σαντιγί και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μιση ώρα ακόμα.
Τούρτα Κατσαρόλας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή