×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Tα απόλυτα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας


Tα απόλυτα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας
Tα απόλυτα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ : Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10 Δεκεμβρίου, 2024

Tα απόλυτα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Υλικά για τα μελομακάρονα
  • 650 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 380 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ baking powder
  • 250 ml σπορέλαιο
  • 175 ml χυμό πορτοκάλι φρέσκο
  • 100 ml νερό
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Υλικά για το σιρόπι
  • 500 ml νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 300 γρ. μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας
Για την επικάλυψη
  • 375 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
  • Καρύδια
Μέθοδος

Εκτέλεση για το σιρόπι

  1. Βάζουμε όλα μας τα υλικά να πάρουν μια βράση και αμέσως μετά τα αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.

Εκτέλεση για τα μελομακάρονα

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά για τα μελομακάρονα, μαζί με τα ξύσματα από τα δυο πορτοκάλια και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  2. Έπειτα, σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε το νερό και λίγο πριν πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  3. Αμέσως μετά, σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά και το μέλι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  4. Αφού ανακατέψουμε καλά τα υγρά υλικά μας, προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις (4-5 φορές) το μείγμα με τα στερεά υλικά μας και ανακατεύουμε καλά με το χέρι και σταυρωτά (πάνω ,κάτω, αριστερά, δεξιά), μέχρι να γίνει ένα πολύ μαλακό ζυμαράκι.
  5. Έπειτα, αδειάζουμε το ζυμάρι στο τραπέζι και με γρήγορες κινήσεις φτιάχνουμε μελομακάρονα στο μέγεθος που επιθυμούμε προσέχοντας να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος ώστε να ψηθούν όλα το ίδιο.
  6. Προαιρετικά, μπορούμε να πιέσουμε τη μια πλευρά του μελομακάρονου με μια σίτα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα απλό σχέδιο.
  7. Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ταψί όπου πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στις αντιστάσεις, στους 180-190 βαθμούς για 22 έως 30 λεπτά αναλόγως το μέγεθος και το πόσο τραγανά τα θέλουμε.

Εκτέλεση για την επικάλυψη

  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 250 γρ. από την κλασική κουβερτούρα μας. Τα υπόλοιπα 125 γρ. τα ψιλοκόβουμε.
  2. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα μας κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη.
  3. Αμέσως μετά, παίρνουμε ένα ένα τα μελομακάρονα μας που έχουν κρυώσει και τα βουτάμε τα μισά στην λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε σε ταψί που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Tα απόλυτα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta