×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατάκια με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, φιστίκι Αιγίνης και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ


Σοκολατάκια με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, φιστίκι Αιγίνης και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Σοκολατάκια με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, φιστίκι Αιγίνης και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
25-30
50'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Σοκολατάκια με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, φιστίκι Αιγίνης και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την γέμιση
  • 350 γρ γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
  • 150 γρ φιστίκι αιγίνης (χοντροαλεσμένο)
  • Για το ντεκόρ
  • 250 γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: σουρωτήρι, λεκάνη, μαρίζ, γουδί ή πολυκόφτης, πλατό ή ταψάκι, αντικολλητική μεμβράνη, μαχαιράκι, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, θερμόμετρο για τρόφιμα (προαιρετικά).
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε το γλυκό του κουταλιού μέσα σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει για περίπου 24 ώρες.
  • 2.Σπάμε με το γουδί ή τον πολυκόφτη το φιστίκι αιγίνης προσέχοντας να γίνει χοντροαλεσμένο.
  • 3.Την επόμενη ημέρα ψιλοκόβουμε το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σε πολύ μικρά καρέ (ή σχεδόν πολτοποιούμε με το πολυκόφτη).
  • 4.Στην συνέχεια τοποθετούμε στην λεκάνη και προσθέτουμε και προσθέτουμε το χοντροαλεσμένο φιστίκι αιγίνης. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι τα δυο υλικά να ενωθούν και να γίνουν ένα μίγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια (ή όποιο άλλο σχήμα θέλουμε) και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • 5.Για το ντεκόρ επικάλυψης : Κόβουμε τη λευκή σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Μόλις φτάσει περίπου τους 40 C (να είναι δηλαδή λίγο πιο ζεστή από το δάχτυλο του χεριού), αποσύρουμε από τη φωτιά το μπέν-μαρί και ανακατεύουμε με την κουτάλα συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 29 C (ή να τη δοκιμάσουμε στα χείλη και να αισθανθούμε ότι η σοκολάτα μας είναι κρύα αλλά ρευστή). Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις των θερμοκρασιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
  • 6.Στην συνέχεια βουτάμε το κάθε τεμάχιο π.χ. μέχρι την μέση ή ολόκληρο, σε λευκή σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ.
  • 7.Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  • 8.Σερβίρουμε σε πιατέλα ή σκεύος της αρεσκείας μας.
  • 9.Σημείωση: Αν θέλουμε προαιρετικά το φιστίκι αιγίνης μπορεί να είναι ελαφρώς καβουρδιζμένο. Σε αυτή την περίπτωση το τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή ταψί φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και το χοντροαλέθουμε.
Σοκολατάκια με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, φιστίκι Αιγίνης και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta