Σιρόπι σοκολάτας
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Σοκολάτα αγάπη μου
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
15 Απριλίου, 2022
Σιρόπι σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Έχετε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε μόνοι σας σιρόπι σοκολάτας αντί να το αγοράσετε έτοιμο;
Είναι πανεύκολο, γρήγορο και έχει άπειρες εφαρμογές: βάλτε το στα κοκτέιλ σας, τον καφέ ή τα μιλκσέικ σας, περιχύστε τα pancakes και τις βάφλες σας, γαρνίρετε το παγωτό σας ή ένα μπολ με φρούτα και τόσα άλλα!
Συστατικά
- 100 γρ κακάο
- 350 μλ νερό
- 300 γρ ζάχαρη καστανή
- ¼ κτγ αλάτι
Μέθοδος
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά να ζεσταίνονται σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ανακατεύουμε κάθε τόσο με μια σπάτουλα, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε ώσπου το σιρόπι να πήξει ελαφρώς.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Μεταφέρουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς (ιδανικά αποστειρωμένο).
- Το σιρόπι διατηρείται στο ψυγείο για περίπου δύο μήνες. Πριν τη χρήση, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σιρόπι σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή