×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Σοκολάτα


Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Σοκολάτα
Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Σοκολάτα
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ : Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 7 Απριλίου, 2023

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 100 ml σπορέλαιο
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 400 ml νερό
  • 1 κ.γ κανέλα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 125 γρ ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
Μέθοδος
  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση.
  2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ρίχνουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Άφου ζεσταθεί το σπορέλαιο, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα, το καυτό μας σιρόπι στο κατσαρολάκι με το σιμιγδάλι, προσέχοντας πολύ γιατί στην αρχή κάνει έντονους υδρατμούς και έντονο κοχλασμό.
  5. Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι μας στο σιμιγδάλι, συνεχίζουμε να κρατάμε το κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχόμενα με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δούμε φουσκάλες κοχλασμού.
  6. Έπειτα τραβάμε τον χαλβά από το μάτι, ρίχνουμε μέσα την κανέλα με το ξύσμα πορτοκάλι.
  7. Αμέσως μετά, ρίχνουμε την κουβερτούρα μας, που πριν έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια.
  8. Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής σοκολατένιος χαλβάς.
  9. Τέλος, αδειάζουμε τον σοκολατένιο χαλβά μας σε σκεύη που επιθυμούμε.
  10. Αφήνουμε μια ώρα να κρυώσει και σερβίρουμε.
Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta