Σαμπλεδάκια στριφογυριστά
15
60'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
20 Ιανουαρίου, 2022
Σαμπλεδάκια στριφογυριστά
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτά τα κλασικά μπισκότα πρέπει να υπάρχουν στο ρεπερτόριο κάθε νοικοκύρη και νοικοκυράς, γιατί τα αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Ακολουθώντας τη συνταγή μας, μπορείτε να φτιάξετε μπισκότα σκέτα και μπισκότα με κακάο ή να δοκιμάσετε τη μέθοδό μας βήμα-βήμα για να τα κάνετε δίχρωμα και στριφογυριστά!
Συστατικά
Για τη σκέτη ζύμη:
- 100 γρ βούτυρο ανάλατο
- 65 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- ½ αυγό χτυπημένο
- 190 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ βούτυρο ανάλατο
- 65 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- ½ αυγό χτυπημένο
- 140 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ κακάο ΙΟΝ
Μέθοδος
Για τη σκέτη ζύμη:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Σε ένα μπολάκι, σπάμε 1 αυγό, το χτυπάμε με ένα πηρούνι και ρίχνουμε μέσα στον κάδο το μισό. Κρατάμε το υπόλοιπο στην άκρη για τη δεύτερη ζύμη.
- Χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί το αυγό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια ζύμη που να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
- Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και τη δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ώσπου να έχουμε μια λεία, ομοιόμορφη ζύμη. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.
- Σχηματίζουμε μια μπάλα με τη ζύμη και την τοποθετούμε επάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
- Με έναν πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα, σε πάχος ½ εκ.
Για τη ζύμη με κακάο:
- Επαναλαμβάνουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μόνο που ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο πριν τα προσθέσουμε στον κάδο.
- Όταν ανοίξουμε τη ζύμη με τον πλάστη, πάλι σε παραλληλόγραμμο σχήμα, φροντίζουμε να έχει λίγο μικρότερη επιφάνεια από τη σκέτη ζύμη.
Για τη συναρμολόγηση και το ψήσιμο:
- Τοποθετούμε τη ζύμη με κακάο επάνω στη σκέτη ζύμη.
- Τυλίγουμε σε ρολό.
- Τοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο, για περίπου 15-20’. Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν η σκέτη ζύμη έχει αρχίσει να ροδίζει ελάχιστα.
- Σερβίρουμε τα μπισκότα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
- Όσα μπισκότα περισσέψουν, τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου.
Σαμπλεδάκια στριφογυριστά
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή