Πάβλοβα με ανοιξιάτικα φρούτα και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
8
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τούρτες & πάστες
Συστατικά : άχνη ζάχαρη, βανίλια, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κεράσι, Κορν φλάουερ, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, μούσμουλα
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Πάβλοβα με ανοιξιάτικα φρούτα και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 175 ml ασπράδια αυγών
- 115 γρ. άχνη ζάχαρη
- 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
- 1 κ.γ. vanilla extract
- 1 κ.γ. cornflour
- 300 ml κρέμα
- 50-100 γρ. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 200 γρ. κεράσια κομμένα στα δύο
- 10 μούσμουλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φετούλες
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 C. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- 2.Τοποθετούμε τα ασπράδια στον κάδο ενός μίξερ ή χρησιμοποιούμε μίξερ χειρός και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μια κ.σ. κάθε φορά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τη μαρέγκα.
- 3.Προσθέτουμε το απόσταγμα βανίλιας και το cornflour και ανακατεύουμε. Με ένα μεγάλο κουτάλι απλώνουμε τη μαρέγκα σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Δίνουμε το σχήμα κύκλου με διάμετρο περίπου 23 εκ. Η μαρέγκα θα πρέπει να είναι πιο χαμηλή στο κέντρο και λίγο πιο υπερυψωμένη στις άκρες.
- 4.Ψήνουμε στη μέση του φούρνου για 10 λεπτά ή μέχρι η μαρέγκα απλώς να σταθεροποιηθεί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120°-110° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου μία ώρα. Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε την πάβλοβα μέσα μέχρι να κρυώσει. Την τοποθετούμε στο πιάτο σερβιρίσματος.
- 5.Χτυπάμε την κρέμα και την τοποθετούμε στο κέντρο της πάβλοβα. Στολίζουμε με τα φρούτα και τα περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα.
- 6.Aν κάποιος θέλει πιο ελαφρύ γλυκό μπορεί να χρησιμοποιήσει γιαούρτι αντί για κρέμα γάλακτος.
Πάβλοβα με ανοιξιάτικα φρούτα και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή