×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πάβλοβα με ανοιξιάτικα φρούτα και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ


Πάβλοβα με ανοιξιάτικα φρούτα και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Πάβλοβα με ανοιξιάτικα φρούτα και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
8
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Πάβλοβα με ανοιξιάτικα φρούτα και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 175 ml ασπράδια αυγών
  • 115 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 1 κ.γ. vanilla extract
  • 1 κ.γ. cornflour
  • 300 ml κρέμα
  • 50-100 γρ. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 200 γρ. κεράσια κομμένα στα δύο
  • 10 μούσμουλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φετούλες
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 C. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • 2.Τοποθετούμε τα ασπράδια στον κάδο ενός μίξερ ή χρησιμοποιούμε μίξερ χειρός και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μια κ.σ. κάθε φορά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τη μαρέγκα.
  • 3.Προσθέτουμε το απόσταγμα βανίλιας και το cornflour και ανακατεύουμε. Με ένα μεγάλο κουτάλι απλώνουμε τη μαρέγκα σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Δίνουμε το σχήμα κύκλου με διάμετρο περίπου 23 εκ. Η μαρέγκα θα πρέπει να είναι πιο χαμηλή στο κέντρο και λίγο πιο υπερυψωμένη στις άκρες.
  • 4.Ψήνουμε στη μέση του φούρνου για 10 λεπτά ή μέχρι η μαρέγκα απλώς να σταθεροποιηθεί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120°-110° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου μία ώρα. Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε την πάβλοβα μέσα μέχρι να κρυώσει. Την τοποθετούμε στο πιάτο σερβιρίσματος.
  • 5.Χτυπάμε την κρέμα και την τοποθετούμε στο κέντρο της πάβλοβα. Στολίζουμε με τα φρούτα και τα περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα.
  • 6.Aν κάποιος θέλει πιο ελαφρύ γλυκό μπορεί να χρησιμοποιήσει γιαούρτι αντί για κρέμα γάλακτος.
Πάβλοβα με ανοιξιάτικα φρούτα και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta