Νηστίσιμη Tούρτα
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
30 Μαρτίου, 2022
Νηστίσιμη Tούρτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Υλικά για την βάση
- 75 ml σπορέλαιο
- 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 300 ml νερό
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
- 1 λίτρο γάλα βρώμης
- 200 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- Τρούφα μαύρης σοκολάτας
Μέθοδος
Εκτέλεση για την βάση
- Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ρίχνουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αφού ζεσταθεί το σπορέλαιο, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πάρει το
χρώμα που επιθυμούμε. - Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το καυτό μας σιρόπι στο κατσαρολάκι με το σιμιγδάλι, προσέχοντας πολύ, γιατί στην αρχή κάνει έντονους
υδρατμούς και έντονο κοχλασμό. - Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι μας στο σιμιγδάλι, συνεχίζουμε να κρατάμε το κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά, ανακατεύοντας συνεχόμενα με την
ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δούμε φουσκάλες κοχλασμού. - Έπειτα, τραβάμε τον χαλβά από το μάτι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά και αδειάζουμε τον χαλβά μας μέσα σε ένα τσέρκι, που έχουμε ακουμπήσει στο πιάτο που θα
σερβίρουμε την τούρτα. - Με ένα κουτάλι απλώνουμε τον χαλβά ομοιόμορφα μέσα στο τσέρκι.
Εκτέλεση για την κρέμα
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα βρώμης, την ζάχαρη και το κακάο με το κορν φλάουρ, που πριν έχουμε κοσκινίσει.
- Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.
- Αμέσως μετά την αδειάζουμε μέσα στο τσέρκι μας, πάνω από τον χαλβά και την απλώνουμε ομοιόμορφα παντού.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
- Γαρνίρουμε με τρούφα μαύρης σοκολάτας.
Νηστίσιμη Tούρτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή