Μπισκότα shortbread με λευκή σοκολάτα και ροδόνερο

60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αλεύρι, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη, ροδονέρο, ρυζάλευρο, ροδοπέταλα, αλάτι
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
31 Ιανουαρίου, 2021
Μπισκότα shortbread με λευκή σοκολάτα και ροδόνερο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Ένα από τα πιο δημοφιλή μπισκότα της Μεγάλης Βρετανίας, το shortbread, που κατάγεται από τη Σκωτία, έχει υπέροχη βουτυράτη γεύση και θριφτή υφή. Παραδοσιακά, τα shortbread κόβονται σε σχήμα «petticoat tails», που είναι εμπνευσμένο από τα κρινολίνα (petticoats) των κυριών: σχηματίζεται, δηλαδή, με τη ζύμη, ένας μεγάλος κύκλος που κόβεται σε τρίγωνα. Εμείς βουτήξαμε τον ποδόγυρο των «κρινολίνων» μας σε λιωμένη λευκή σοκολάτα και τα στολίσαμε με αποξηραμένα βρώσιμα ροδοπέταλα!
Συστατικά
- 175 γρ βούτυρο ανάλατο
- 90 γρ ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 200 γρ αλεύρι μαλακό
- 70 γρ ρυζάλευρο
- ¼ κτγ αλάτι
- Ροδόνερο (όσο θέλουμε)
- 200 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- αποξηραμένα βρώσιμα ροδοπέταλα
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το ρυζάλευρο και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ στο μίξερ σταδιακά, και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν και να σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Προσθέτουμε όσο ροδόνερο θέλουμε και χτυπάμε για 4-5’’ ώστε να ενσωματωθεί.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη.
- Με ένα στρογγυλό τσέρκι ή με ένα πιάτο, κόβουμε έναν κύκλο. Μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερους κύκλους ή να χρησιμοποιήσουμε όποιο κουπ-πατ μας αρέσει για να κόψουμε την υπόλοιπη ζύμη σε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε.
- Μεταφέρουμε τον κύκλο σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 10-12’. Το μπισκότο πρέπει να έχει ροδίσει ελάχιστα στις άκρες αλλά να παραμένει αρκετά λευκό, και να ξεκολλάει από το ταψί.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, και αμέσως, ενώ είναι ακόμα μαλακό το μπισκότο, κόβουμε με προσοχή σε τρίγωνα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Όταν τα μπισκότα έχουν κρυώσει, βουτάμε την άκρη τους στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
- Στολίζουμε με τα ροδοπέταλα.
- Όταν η σοκολάτα στερεοποιηθεί, μεταφέρουμε τα μπισκότα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις, και τα φυλάμε ως και για 1 βδομάδα, σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπισκότα shortbread με λευκή σοκολάτα και ροδόνερο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή