Μους σοκολάτα με 2 υλικά

1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
15 Οκτωβρίου, 2024
Μους σοκολάτα με 2 υλικά

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 300 ml κρέμα γάλακτος 35%
Μέθοδος
- Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα με τα 100 ml της κρέμας γάλακτος.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
- Αμέσως μετά, κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
- Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε τα υπόλοιπα 200 ml της κρέμας γάλακτος, μέχρι να γίνει μια πολύ ελαφριά σαντιγί.
- Με μια μαρίζ, προσθέτουμε την σαντιγί στην γκανάζ σε 2-3 δόσεις, προσέχοντας κάθε φορά να ομογενοποιείται καλά το μείγμα μας.
- Όταν είμαστε έτοιμοι, μοιράζουμε σε μπολ της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.
- Γαρνίρουμε με ό,τι μας αρέσει.
Μους σοκολάτα με 2 υλικά
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή