×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μελομακαρονόπιτα με Σοκολάτα


Μελομακαρονόπιτα με Σοκολάτα
Μελομακαρονόπιτα με Σοκολάτα
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ : Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10 Νοεμβρίου, 2023

Μελομακαρονόπιτα με Σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 325 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 190 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 25 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1/4 κ.γ γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.γ σόδα μαγειρική
  • 1/4 κ.γ αμμωνία
  • 80 ml χυμό πορτοκάλι φρέσκο
  • 50 ml νερό
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Υλικά για το σιρόπι
  • 375ml νερό
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας
Υλικά για την γκανάζ
  • 250 γρ. ΙΟΝ κλασική κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
Μέθοδος

Εκτέλεση για το σιρόπι

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση (η κανέλα να είναι σπασμένη).
  2. Έπειτα κατεβάζουμε το κατσαρολάκι μας από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ενώ ανακατεύουμε. Αμέσως μετά αφήνουμε στην άκρη να κρύωσει.

Εκτέλεση για την μελομακαρονόπιτα

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά για την μελομακαρονόπιτα, μαζί με το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  2. Έπειτα, σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε λιγο το νερό με το λαδι και τον χυμό.
  3. Αμέσως μετά κατεβάζουμε το μπρίκι από το μάτι και προσθέτουμε και το μέλι.
  4. Αφού ανακατέψουμε καλά τα υγρά υλικά μας, τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα στερεά υλικά μας και ανακατεύουμε καλά με το χέρι και σταυρωτά (πάνω ,κάτω, αριστερά, δεξιά), μέχρι να γίνει ένα πολύ μαλακό ζυμαράκι.
  5. Αμέσως μετά απλώνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 28-30.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30-35 λεπτά.
  7. Μόλις αφαιρέσουμε από τον φούρνο σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. (Αν θέλουμε να είναι πολύ σιροπιασμένο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλο το σιρόπι).

Εκτέλεση για την γκανάζ

  1. Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
  2. Αμέσως μετά αδειάζουμε πάνω από την μελομακάρονοπιτα μας.
Μελομακαρονόπιτα με Σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta