Λουκουμάδες με Σοκολάτα Γάλακτος
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Τα γιορτινά μας
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
17 Δεκεμβρίου, 2024
Λουκουμάδες με Σοκολάτα Γάλακτος
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Υλικά για την γκανάζ
- 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 1 φακελακι ξηρή μαγιά
- 300 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- Λάδι για το τηγάνισμα
Μέθοδος
Εκτέλεση για την γκανάζ
- Βάζουμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπεν μαρί και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
Εκτέλεση για τους λουκουμάδες
- Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό.
- Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε σε ζεστό μέρος από 30 λεπτά έως μια ώρα, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα μας.
Εκτέλεση για το τηγάνισμα
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε καλά λάδι.
- Φοράμε γάντι στο ένα χέρι και βάζουμε ένα μεγάλο κουτάλι σε ένα ποτήρι νερό.
- Βάζουμε το χέρι με το γάντι μέσα στον χυλό και γεμίζουμε την παλάμη μας με αυτόν.
- Κλείνοντας την παλάμη μας, δίπλα από τον αντίχειρα βγαίνει μια μπαλίτσα από χυλό, την οποία με το βρεγμένο κουτάλι την παίρνουμε και την βάζουμε στο καυτό λάδι.
- Κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε, βάζουμε το κουτάλι στο νερό.
- Όταν πάρουν χρώμα, γυρίζουμε τους λουκουμάδες και από την άλλη πλευρά και τέλος με μια τρυπητή κουτάλα τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε πιάτο με αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν.
- Αμέσως μετά τους βάζουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με την γκανάζ μας.
Λουκουμάδες με Σοκολάτα Γάλακτος
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή