Κέικ Ζέβρα
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
13 Ιουλίου, 2022
Κέικ Ζέβρα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 6 μεσαία αυγά
- 320 γρ. ζάχαρη
- 250 ml σπορέλαιο
- 250 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 25 γρ. κακάο ION
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Αφού φουσκώσουν, συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας σιγά σιγά το σπορέλαιο.
- Συνεχίζουμε, προσθέτοντας το γάλα.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα από τον κάδο σε μια κανάτα και στο υπόλοιπο μισό που έχουμε στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα για ένα λεπτό.
- Αδειάζουμε και το μείγμα του κακάο σε μια κανάτα.
- Στρώνουμε σε ένα ταψάκι 20-22 αντικολλητικο χαρτί και αδειάζουμε στο κέντρο του μια μικρή ποσότητα από το λευκό μείγμα. Μέσα στο λευκό μείγμα, αδειάζουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα κακάο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μείγματά μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
Κέικ Ζέβρα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή