Κέικ Μπανάνα-Σοκολάτα

8-10
50'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : αλεύρι, γάλα, γιαούρτι, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, κανέλα, μαγειρική σόδα, μέλι, baking powder, μπανάνα, αβγά, αλάτι
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Κέικ Μπανάνα-Σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 2 ώριμες μπανάνες
- 65 ml. γάλα φρέσκο
- 100 gr. γιαούρτι
- 1 αυγό
- 190 gr. αλεύρι ολικής
- 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο ΙΟΝ
- 50 gr. σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μέθοδος
- 1.Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις μπανάνες, το γάλα, το γιαούρτι, το μέλι και το αυγό και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπωλ.
- 2.Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- 3.Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180 C.
- 4.Tips: – Το αλεύρι ολικής μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Κέικ Μπανάνα-Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή