Καρυδάτα Με Πραλίνα
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Τα παραδοσιακά
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
1 Νοεμβρίου, 2022
Καρυδάτα Με Πραλίνα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 370 γρ. καρύδια
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 ασπράδια μεσαίων αυγών
- 20 γρ. κακάο ΙΟΝ
- βανίλια
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Πραλίνα για την γέμιση
Μέθοδος
- Τρίβουμε τα καρύδια μας σε ένα μούλτι και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με το κακάο, την βανίλια και το ξύσμα.
- Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια με την μιση ζάχαρη, μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτοντας και την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Αδειάζουμε την μαρέγκα στο μπολ με τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια, κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 10 με 12 λεπτά.
- Αφού κρυώσουν, βάζουμε λίγη πραλίνα στα μισά και τα καπακώνουμε με τα υπόλοιπα.
Καρυδάτα Με Πραλίνα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή