Καρυδάτα Με Πραλίνα
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι




250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Τα παραδοσιακά
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
1 Νοεμβρίου, 2022
Καρυδάτα Με Πραλίνα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 370 γρ. καρύδια
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 ασπράδια μεσαίων αυγών
- 20 γρ. κακάο ΙΟΝ
- βανίλια
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Πραλίνα για την γέμιση
Μέθοδος
- Τρίβουμε τα καρύδια μας σε ένα μούλτι και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με το κακάο, την βανίλια και το ξύσμα.
- Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια με την μιση ζάχαρη, μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτοντας και την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Αδειάζουμε την μαρέγκα στο μπολ με τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια, κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 10 με 12 λεπτά.
- Αφού κρυώσουν, βάζουμε λίγη πραλίνα στα μισά και τα καπακώνουμε με τα υπόλοιπα.
Καρυδάτα Με Πραλίνα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι




250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή



@Amigdalou.ION
@iongiapanta