Δίπλες με σιρόπι και κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ

25-30
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα γιορτινά μας, Κεράσματα
Συστατικά : αβγά, ούζο, αλάτι, πορτοκάλι, αλεύρι, ρακί, άχνη ζάχαρη, τσίπουρο, βανιλλίνη, γλυκόζη, ηλιέλαιο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, μέλι
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Δίπλες με σιρόπι και κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για να φτιάξουμε τις δίπλες με σιρόπι και κουβερτούρα ΙΟΝ θα χρειαστούμε :
- Ζύμη για δίπλες
- Σιρόπι για τις δίπλες
- Κουβερτούρα ΙΟΝ για την επικάλυψη
Συστατικά
- Για τη ζύμη δίπλες με σιρόπι και κουβερτούρα μαύρη ΙΟΝ θα χρειαστούμε
- 50 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
- 25 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 γρ αλάτι
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 15 γρ τσίπουρο
- 15 γρ ούζο
- 15 γρ ρακί
- 1 τεμάχιο αυγό (ή 50 γρ αυγά)
- 50 γρ νερό
- 155 γρ αλεύρι μαλακό
- 170 γρ αλεύρι σκληρό
- Για το τηγάνισμα για τις δίπλες θα χρειαστούμε
- 500 ml ηλιέλαιο
- Για το σιρόπι για τις δίπλες θα χρειαστούμε
- 500 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 375 γρ νερό
- 50 γρ γλυκόζη
- 150 γρ μέλι
- Για την επικάλυψη με κλασική κουβερτούρα σοκολάτα ION για τις δίπλες θα χρειαστούμε
- 300 γρ σοκολάτα κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη χλιαρή
- Θα χρειαστούμε επιπλέον : Κάδο του μίξερ, γάντζο του μίξερ, πλάστη, αντικολλητικό χαρτί, λαμαρίνα φούρνου, κατσαρόλα, λεκάνη, κουπ – ατ στρογγυλά, μαρίζ, θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ την ζωική κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη, το αλάτι, το πορτοκάλι ξύσμα, την κάψουλα βανιλλίνη, το τσίπουρο, το ούζο, την ρακί, το αυγό και το νερό και ανακατεύουμε με το γάντζο στην αργή ταχύτητα για 1 λεπτό περίπου.
- 2.Στην συνέχεια προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το σκληρό αλεύρι (που είναι όλα μαζί κοσκινισμένα) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενείς ζύμη.
- 3.Αφαιρούμε την ζύμη από το κάδο και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 1 ώρα περίπου (ή το φτιάχνουμε από την προηγούμενη ημέρα για να ανοίγει η ζύμη με το πλάστη πιο εύκολα).
- 4.Ανοίγουμε με τον πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο την ζύμη, τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια και κόβουμε με κουπ – ατ στρογγυλά δαχτυλίδια κατά βούληση.
- 5.Τηγανίζουμε σε ζεστό ηλιέλαιο και φροντίζουμε να τις αναποδογυρίζουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
- 6.Μόλις πάρουν ένα ανοιχτό ξανθό – καφέ χρώμα, τοποθετούμε σε σκεύος ή πιάτο με χαρτί για να τραβήξει το επιπλέον λάδι.
- 7.Ταυτόχρονα φτιάχνουμε το σιρόπι : Μέσα σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, το νερό και την γλυκόζη ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βράσει το σιρόπι το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Έτσι όπως είναι ζεστό προσθέτουμε τις δίπλες μέσα στο σιρόπι για 2 λεπτά περίπου. Τοποθετούμε στην σχάρα για να στραγγίξουν.
- 8.8. Για την επικάλυψη DARK κλασική κουβερτούρα σοκολάτα ION : Τοποθετούμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη μέσα σε μπεν – μαρί και την λιώνουμε. Στην συνέχεια αφαιρούμε την λεκάνη από το μπεν – μαρί και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι η θερμοκρασία να πέσει περίπου στους 30 C.
- 9.Βουτάμε μέρος από το δαχτυλίδι δίπλας ή και ολόκληρο στην λιωμένη κουβερτούρα ΙΟΝ.
- 10.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Δίπλες με σιρόπι και κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή