Γιαουρτόπιτα με Σοκολάτα
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
28 Ιουλίου, 2024
Γιαουρτόπιτα με Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 125 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 60 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 3 μεσαία αυγά
- 320 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Μέθοδος
- Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα μας μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ και το ξύσμα.
- Τέλος, προσθέτουμε την γκανάζ μας και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Αδειάζουμε σε ταψάκι 25×35 περίπου, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 35 λεπτά.
Γιαουρτόπιτα με Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή