Τρουφάκια Cheesecake
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Εύκολα & απλά
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
29 Ιανουαρίου, 2024
Τρουφάκια Cheesecake
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 180 γρ. μπισκότο τριμμένο της αρεσκείας μας
- 110 γρ. τυρί κρέμα
- 90 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. Λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- Γλυκό του κουταλιού κεράσι ή βύσσινο
Μέθοδος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη και το μπισκότο, που έχουμε τρίψει καλά.
- Αφού το μείγμα μας έχει γίνει σαν ζυμαράκι, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα στο χέρι μας και την ανοίγουμε τόσο, όσο να καλύψει την παλάμη μας.
- Τοποθετούμε ένα κεράσι στο κέντρο από το ζυμαράκι μας και με προσεκτικές κινήσεις το καλύπτουμε με το ζυμαράκι που περισσεύει.
- Τοποθετούμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την σοκολάτα μας.
- Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε τα 200 γρ. της λευκής κουβερτούρας.
- Στη συνέχεια, κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια τα υπόλοιπα 50 γρ. της λευκής κουβερτούρας μας.
- Μόλις έχουν λιώσει τα 200 γρ. στο μπεν μαρί, τα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γρ. που πριν έχουμε ψιλοκόψει.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει εντελώς.
- Αμέσως μετά, βγάζουμε τα τρουφάκια μας από το ψυγείο και με την βοήθεια 2 πιρουνιών, βουτάμε ένα ένα τα τρουφάκια στην λευκή κουβερτούρα και τα ακουμπάμε σε πιάτο που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Τέλος, τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.
Τρουφάκια Cheesecake
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή