Tres leches σοκολάτας
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Σοκολάτα αγάπη μου
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
20 Δεκεμβρίου, 2022
Tres leches σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 220 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 60 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 4 μεσαία αυγά
- 260 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 240 ml φρέσκο γάλα
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
- 350 ml γάλα εβαπορέ
- 30 γρ. κακάο ΙΟΝ
Μέθοδος
Εκτέλεση για το σιρόπι
- Ανακατεύουμε καλά το φρέσκο γάλα με το κακάο. Μπορούμε να το βάλουμε και στην φωτιά για ένα λεπτό για να διαλυθεί εντελώς το κακάο (δεν θέλουμε να κάψει).
- Αφού έχει διαλυθεί το κακάο προσθέτουμε και τα άλλα 2 γάλατα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει το κέικ μας.
Εκτέλεση για το κέικ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το βούτυρο που πριν έχουμε λιώσει. Αμέσως μετά το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε σε ταψάκι που πριν έχουμε βουτηρώσει και πασπαλίσει με λίγο κακάο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά. Αφού το κέικ μας είναι έτοιμο του κάνουμε μικρές τρύπες σε όλη την επιφάνεια και όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με όλο το σιρόπι μας. Αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να τραβήξει όλο το σιρόπι.
Tres leches σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή