Αφράτα Μουστοκούλουρα
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Σοκολάτα αγάπη μου
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
17 Αυγούστου, 2022
Αφράτα Μουστοκούλουρα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 140 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. ΙΟΝ κακάο
- 6 γρ. αμμωνία
- 6 γρ. σόδα
- 6 γρ. κανέλα
- 2 γρ. γαρίφαλο
- 50 γρ. μέλι
- 100 ml πετιμέζι
- 75 ml σπορελαιο
- 75 ml νερό
Μέθοδος
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα μας τα υγρά υλικά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα στερεά και τα ανακατεύουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνουν ένα ζυμαράκι. Κάνουμε μικρά κορδόνια με αυτό και τα τυλίγουμε κυκλικά.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, με μεγάλο κενό μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν πολύ.
- Είναι πολύ σημαντικό το ταψί να έχει ψηλά τοιχώματα γιατί αφού τοποθετήσουμε τα μουστοκούλουρα μέσα πρέπει να το κλείσουμε με αλουμινόχαρτο από επάνω καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά.
Αφράτα Μουστοκούλουρα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή