×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένιο κέικ με κραμπλ


Σοκολατένιο κέικ με κραμπλ
Σοκολατένιο κέικ με κραμπλ
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολατένιο κέικ με κραμπλ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Ένα εύκολο, γρήγορο και απόλυτα σοκολατένιο κέικ που θα σας συντροφεύσει όλο το Σαββατοκύριακο.

Συστατικά
Για ένα ταψάκι 20x20 εκ. Για το κραμπλ:
  • 60 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 70 γρ ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ αλεύρι μαλακό
  • 30 γρ κακάο ΙΟΝ
Για το κέικ:
  • 270 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 200 γρ αλεύρι μαλακό
  • 100 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 4 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κτγ αλάτι
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 160 γρ γιαούρτι 5%
  • 40 μλ καφές φίλτρου
  • 3 κτσ ηλιέλαιο
Ειδικό Σκεύος

Ταψάκι 20x20cm

Μέθοδος

Για το κραμπλ:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά, έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα μείγμα που να έχει μικρούς σβώλους.
  2. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο ενώ ετοιμάζουμε το κέικ, ώστε να σφίξει.

Για το κέικ:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε όλα τα υγρά υλικά: τα αυγά, το γιαούρτι, τον καφέ και το ηλιέλαιο. Ο καφές είναι προαιρετικός: στην ποσότητα αυτή, το κέικ δεν θα έχει γεύση καφέ, αλλά θα του δώσει ένα μικρό «kick». Αν θέλετε να τον παραλείψετε, αντικαταστήστε με γάλα.
  2. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε τα ξηρά υλικά (τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι) και τα ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά μέσα στον κάδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Στρώνουμε ένα ταψάκι 20×20 με αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
  5. Ισιώνουμε την επιφάνεια του κέικ με μια σπάτουλα και από πάνω πασπαλίζουμε το κραμπλ.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 40’.
  7. Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα. Εάν βγαίνει στεγνή, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.
  8. Πασπαλίζουμε με άχνη ή κακάο και σερβίρουμε.
  9. Φυλάμε το κέικ που περίσσεψε μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 4-5 μέρες.
Σοκολατένιο κέικ με κραμπλ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta