Πώς λιώνουμε τη σοκολάτα για μία συνταγή που ζητά λιωμένη σοκολάτα;
Σε μπεν μαρί:
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, τη γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση περίπου και το βάζουμε να σιγοβράζει.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και το τοποθετούμε πάνω στην κατσαρόλα. Προσοχή: το νερό δεν πρέπει να ακουμπάει τον πάτο του.
Βάζουμε τη σοκολάτα τεμαχισμένη μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κάθε λίγο, μέχρι να λιώσει ομοιόμορφα.
Στον φούρνο μικροκυμάτων:
Τοποθετούμε τη σοκολάτα τεμαχισμένη σε ένα μπολ. Θερμαίνουμε τη σοκολάτα για 30-40 δευτερόλεπτα, τη βγάζουμε και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Επαναλαμβάνουμε και ανακατεύουμε ξανά για όσες φορές χρειαστεί. Είναι σημαντικό να ανακατεύουμε τη σοκολάτα κάθε φορά, για να μην καεί και να λιώσει ομοιόμορφα.